time-management

Kent u iemand die niet succesvol(ler) en gelukkig(er) wil zijn?
Ik kom weinig mensen tegen die bewust streven naar een succesarm en ongelukkig bestaan.
Jammer genoeg lukt het niet iedereen om maximale ‘quality time’ in te bouwen in hun leven: één van de voorwaarden voor succes en geluk.

To-do-list

Ghislaine is daar een voorbeeld van. Elke werkdag staat ze om 5.00 uur op. Nadat de kinderen op school zijn afgezet, rijdt ze naar het werk. Tussen de middag worden de kinderen gehaald en gebracht naar de oppas. In de auto eet ze snel haar boterham om vervolgens verder te gaan met haar to-do-list.

Gevoel van onbehagen

“Aan het einde van de dag ben ik hartstikke moe” gaf zij aan in een workshop Time Management. “Soms val ik bij het indekken van de kinderen zelf ook in slaap. Midden in de nacht schrik ik wakker met een gevoel dat ik niet veel heb gepresteerd. En dit terwijl ik geen moment heb stil gezeten. Waar blijft de tijd, toch?”

‘Wake up call’

En zo gaan voor veel volwassenen de dagen, de weken, de maanden en de jaren voorbij. Druk, druk, druk. Met kans op fouten, frustraties, stress, en zelfs psychosomatische ziektes.
Zij bestaan en worden geleefd; maar hebben weinig greep op Factor Tijd.
Soms worden wij wakker geschud door een ‘wake up call’. Een ongeluk, een ernstige ziekte, het heengaan van een dierbare laat ons tijdelijk beseffen dat wij eigenlijk anders zouden moeten omgaan met de 24 uren, beschikbaar op een dag. En dat wij ruimte moeten scheppen ‘to let our heart sing’.

Een uurtje extra per dag

Om te achterhalen waar ze echt ‘vrolijk’ van worden beantwoorden deelnemers aan de workshop Time Management de vraag: Stel dat een dag bestond uit 25 in plaats van 24 uur; waaraan zou je dat extra uur besteden?
Het nadenken over deze vraag maakt de deelnemers bewust van hun huidige tijdsbesteding. En van het feit dat weinig ruimte is ingebouwd voor ‘quality time’ om te reizen, bezig zijn met hobby’s, persoonlijke ontwikkeling, tijd met vrienden en familie, etc.

Vaardigheden

Aangezien dat extra uurtje per dag echt niet gaat komen, vervolgt zo’n workshop met het aanreiken van vaardigheden voor het bewuster managen van de beschikbare tijd. “Hoe voldoe ik op efficiënte wijze aan mijn verplichtingen om – zonder schuldgevoelens – de andere wensen in mijn leven te vervullen?’

Deelnemers aan de workshop die in de kennismakingsronde hadden aangegeven dat ‘het werk te veel is en dat de werkgever eigenlijk meer mensen in dienst moet nemen’ zijn aan het eind van de workshop creatiever in het bedenken van win – win oplossingen. Ze verlaten het trainingslokaal met een gereedschapskist vol vaardigheden. Vaardigheden voor het bepalen van een missie, om doelstellingen te formuleren, om hun activiteiten te plannen en om prioriteiten te stellen. Ook hebben ze meer oog voor de vele tijdverslinders die dagelijks op de loer liggen. Onder andere de e-mails en de mobiele telefoon.

Velen zijn dan geïnspireerd om naar de vervolgworkshop te komen, waar ze vaardigheden krijgen aangereikt voor win- win communicatie. Immers, ook deficiënte communicatie is een belangrijke oorzaak van mismanagement van de tijd.

Inschrijving /contact

Bent u geïnteresseerd in upgrading van uw persoonlijke Time Management vaardigheden. Of in upgrading van de vaardigheden van uw medewerkers? Dat kan op 8 maart 2016. Schrijf u in.

Wilt u liever eerst meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.