normal-light-bulb-with-plant4Een van de klanten van LERO-corp schrijft.

“In mijn beleving deed ik het best aardig met mijn dokterspraktijk. Ondanks het feit dat managementvaardigheden geen deel uit maakten van het curriculum in mijn studieperiode. Met name de eerste 10 jaar verliepen nagenoeg probleemloos. Ik had steeds 2 à 3 medewerkers in dienst. Veelal mensen met wie ik een vertrouwensrelatie had opgebouwd. Niet altijd hadden ze de juiste opleiding maar ik kon blindelings op ze vertrouwen en zij duldden mijn stressaanvallen zonder protest. Maar naarmate mijn bedrijf verder groeide ging ik meer mensen aannemen met de geschikte opleiding, terwijl ik de oude bemaning een voor een zag vertrekken.

Ik voelde wel dat het iets stroever begon te lopen; ik ging steeds meer taken zelf uitvoeren. Totdat een patient op een dag – bij binnenkomst in de dokterskamer- klaagde over de serviceverlening door mijn medewerkers. Hoewel ik een beetje verontwaardigd de verdediging in ging, eindigde het spreekuur met op mijn bureau de van de business card van de persoon van wie zij ‘personal coaching’ kreeg.

Mijn intakegesprek met Rubya volgde kort daarna. Zij maakte een professionele indruk en aan het eind van het gesprek had ik toegezegd om een aantal coachingsgesprekken te nemen vòòr de start van de training Excellente Dienstverlening aan mijn medewerkers.

Gedurende mijn 4 coachingsgesprekken begon het bij te doemen hoe vaak ik leed aan ‘egotripperij’, waardoor ik in veel situaties niet oplossingsgericht kan handelen. Integendeel; als directeur bleek ik vaak macht in te zetten om de ander te dwingen om mijn zienswijze te accepteren. Niet bewust dat mijn ‘win – lose’ aanpak vaak leidde tot lose – lose: in eerste instantie kreeg ik gelijk maar ‘in the end’ werden doelen niet bereikt. Deze sessies waren niet alleen een ‘eye opener’ voor mijn functie als directeur; ook in mijn privéleven werden veel situaties inzichtelijker. Was deze stof dan niet behandeld in de vele colleges neurologie op de medische faculteit of was de essentie nooit tot me doorgedrongen?

Verlicht begon ik aan de training Excellente Dienstverlening met mijn medewerkers. Heel veel kwam naar boven in die sessies. Met de nieuwe vaardigheden in mijn gereedschapskist kon ik de situaties beter aan pakken, waardoor het vertrouwen van mijn medewerkers begon te groeien. Niet alleen kregen wij gedurende de training professionele tips om met onze patiënten om te gaan; wij kunnen nu ook beter met elkaar omgaan. Wij kunnen elkaar op respectvolle wijze feedback geven. Wij dulden elkaar beter, wij oordelen minder snel, wij gaan uit van het positieve, wij kunnen ‘sorry’ zeggen en ……. wij kunnen elkaar vergeven.

Wauw! Wat een metamorfose. Eindelijk harmonie in de tent. Eindelijk samen werken in plaats van samen vechten. Meer begrip voor elkaar. Eindelijk een betere service aan onze cliënten. Het is het tot ons doorgedrongen dat onze salaris voor 100% ‘betaald’ wordt door de klant. En klanten ‘koop’ je met excellente dienstverlening.

De training ligt nu achter ons; ik sluit niet uit dat wij weer zullen terugvallen in onze oude gewoontes. Wij moeten elkaar blijven ondersteunen en periodiek ‘refreshen’ om scherp te blijven.

Maar vooralsnog ben ik Rubya zeer dankbaar. Bedankt voor het openen van onze ogen om onze goed bedoelde slechte gewoontes in te zien. Bedankt voor het inzicht dat wij niet perse hoeven te functioneren vanuit onze EGO’s, en dat wij vanuit onze SELF’s met begrip en ‘compassion’ betere service kunnen verlenen met veel meer JOY.

Ik zal Rubya zeker aanbevelen aan familieleden, vrienden en collega’s en ……. andere dienstverlenende organisaties.”

 

Consultorio Medico dra D Janga NV

COMBI: PERSONAL COACHING EN TRAINING

Producten, van LERO Corporate Communication, genoemd op deze website, kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden afgenomen.
Bovenstaande klant heeft gekozen voor een combinatie van personal coaching en training. In een testimonium geeft ze haar ervaringen weer.

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere producten? Schroom dan niet en neem gerust contact op met LERO Corporate Communication voor een vrijblijvend gesprek.