klein1“Management is getting things done through People”, wordt vaak gezegd. Maar in de praktijk ergeren veel leidinggevenden zich dagelijks dood aan het gedrag van de ‘people’ die zij geacht worden aan te sturen. “Het zijn toch volwassenen en geen kinderen” hoor ik ze vaak zeggen in mijn workshops, trainingen of personal coaching trajecten. En “waarom pakken zij hun verantwoordelijkheden toch niet op? Waarom liggen ze vaak dwars als je ze corrigeert?”.

Met de juiste inzichten en vaardigheden wordt het aansturen van medewerkers stukken makkelijker. Dat is de ervaring van Vera van der Wielen, de marketing manager van Morena Resort.

Vanuit een met cactussen omringd Morena Resort te Jan Thiel schrijft van der Wielen: “Met de leidinggevenden van Morena Resort (managers, supervisors en HR) hebben wij een training Leidinggevende Vaardigheden gevolgd bij Rubya. Het doel van deze training was het team te motiveren / gemotiveerd te houden, een betere en zelfde manier van communicatie te creëren en de betrokkenheid van werknemers te vergroten.

De effectiviteit van de training is nog beter uitgevallen dan verwacht. Slechts 5 halve dagen hebben we samen gezeten. Het kostte even om onszelf open te stellen, wat wel nodig is om er lering uit te kunnen trekken. Het lukt Rubya om puntsgewijs oorzaken van problemen aan te geven. Daarnaast maakt haar stijl van training geven de stof logisch en simpel te bevatten. Het lijken, los van elkaar, kleine ‘simpele’ technieken, waarbij je jezelf afvraagt of deze het verschil kunnen maken. Maar bij het toepassen van een combinatie van deze technieken, zie je eigenlijk al binnen enkele dagen verschil. De sfeer op Morena Resort werd beter. Wij, als leidinggevenden, gingen te werk als een team. De neuzen gingen dezelfde kant op. Er ontstond meer zelfvertrouwen in de manier van leidinggeven waardoor ook alles beter werd ontvangen door de werknemers op de werkvloer. Wanneer je dit al na de 2e trainingsdag waarneemt, begin je de training steeds leuker te vinden en gaat het jezelf open stellen eigenlijk vanzelf. Een extra leuke bijkomstigheid van het volgen van deze training is dat leidinggeven gemakkelijker en leuker is geworden.

Wij zijn nu aan het praten over een vervolgtraject. Wij hebben namelijk het belang ingezien van goede proces- en functiebeschrijvingen als voorwaarde voor het houden van bijvoorbeeld correctiegesprekken”.

Ben je ook benieuwd hoe je met een correctiegesprek medewerkers kan motiveren om beter te presteren? Op 20 augustus 2014 geeft LERO een workshop People Management. Schrijf u in

Wilt u liever eerst meer informatie? Schroom dan niet en neem gerust contact op met LERO Corporate Communication.